Hoegee beste doelman!
Op zaterdag 11 juni 2005 is Scheveningen-zaterdag doelman Rody Hoegee tijdens het groots opgezette ‘Haags voetbalgala’ in het Crowne Plaza Hotel gekozen tot beste doelman van de Haagse regio. Vanwege het feit dat Rody op dit moment van een welverdiende vakantie geniet in Zuid-Frankrijk, heeft scheidend trainer John Blok namens hem de prijs in ontvangst genomen. Wij feliciteren Rody van harte met zijn uitverkiezing en zijn er uiteraard erg trots op, dat waar wij zelf al het hele seizoen van overtuigd waren, nu ook bevestigd is door de ‘kenners.’ SVV.
 
http://www.haagsvoetbalgala.nl/vragenlijsten/vragenlijst_hoegee.htm      KLIK HIER
  
http://home.wanadoo.nl/~amkoens/fotoalbum/index.htm
 
http://www.haagsvoetbalgala.nl/
 
 en nog meer http://www.vv-jac.nl/nieuws.asp
  
http://www.svvscheveningen.nl/
 
 door Peter Alleblas

DEN HAAG | Hij greep vorig jaar net naast de felbegeerde prijs. Zaterdagavond straalde Mark van den Berg wèl van geluk. De spits van zaterdageersteklasser JAC werd in het Crowne Plaza Den Haag Promenade gekroond tot Speler van het Jaar tijdens het tweede Amstel Bier Haags Voetbal Gala.
De top 3 van het Haagse amateurvoetbal: Mark van den Berg (met bal, eerste), Robin Blokdijk (derde) en Eelco Tighelaar (rechts, tweede). Het trio heeft een schoen ontvangen van André Wetzel (links).
(foto Nico Schouten)

Het was niet zomaar een bekroning voor de goaltjesdief. Hij bracht een speciale ode aan z'n familie. "JAC had voor het voetbalgala een tafel gereserveerd", vertelt Van den Berg die de prijs kreeg van de Haagse voetbaltrainer André Wetzel. "M'n broer (Bert, voormalig teamgenoot van Mark van den Berg, red.) was er ook bij, dat wist ik van tevoren. Maar wat ik niet wist was dat m'n moeder zou komen. Toen ik haar zag binnenlopen, kreeg ik een brok in mijn keel. Een emotioneel moment."

De 32-jarige aanvaller, die met 23 treffers ook topscorer van deze regio werd, bedankte tijdens z'n toespraak z'n club JAC en dus zijn familie. "M'n vrouw en kindje zijn ontzettend belangrijk in mijn leven. Maar pappa en mamma, jullie zijn de belangrijkste personen in mijn leven, kusjes."

Van den Berg, gevreesd vanwege z'n katachtige versnellingen, vertoont nauwelijks tekenen van slijtage. Vier seizoenen geleden prikte hij er 25 in, het jaar erna schoot hij 22 keer raak, in het seizoen 2003-2004 was hij goed voor 21 treffers en in het jaar dat JAC voor behoud streed maakte Van den Berg 23 goals. "Vorig jaar zaten we overal nog in, promotie naar de hoofdklasse, de districtsbeker, de HC Cup. Dit seizoen streden we zelfs tegen degradatie. Maar ik heb zelf toch een goed seizoen gedraaid."

Ziek

Van den Berg, die als beste speler Maurice Steijn opvolgde, bleef Eelco Tigchelaar van Tonegido/HB een fractie voor. Tigchelaar: "Ik ben er ziek van, kan pas later hiervan genieten." Derde werd Robin Blokdijk van Semper Altius.

De amateurvoetballers zijn het hele seizoen beoordeeld door rapporteurs van de stichting Haags Voetbal Gala, verslaggevers van deze krant en trainers.
Rody Hoegee van zaterdaghoofdklasser Scheveningen werd de beste Keeper van het Jaar. Hoegee, die vakantie viert in Frankrijk, werd live telefonisch op de hoogte gebracht van zijn uitverkiezing. "Aanvankelijk had ik m'n bedenkingen over dit klassement, omdat het nu eenmaal een heel groot verschil is of je nu bijvoorbeeld in de tweede klasse of in de hoofdklasse keept", aldus de 28-jarige doelman die betaald voetbal speelde bij Willem II, Sparta, Cambuur en FC Dordrecht. "Maar naarmate m'n teamgenoten me elke week op de cijfers attenteerden, ben ik het gaan volgen. Ik ben toen ook teruggekomen op mijn mening. Ik ben blij met deze prijs, kennelijk leeft het enorm onder de Haagse voetballers."

De spanning was het meest te snijden in het klassement van Talent van het Jaar. Uiteindelijk won Remco Hendriks (HBS), met eenduizendste punt meer dan Huub de Visser van Blauw-Zwart. Atleet Troy Douglas, ambassadeur van de Stichting Spieren voor Spieren (het goede doel van het gala), overhandigde de Gouden Schoen aan Hendriks. "Ik ben er een tijdje uit geweest vanwege de ziekte van pfeiffer en in de laatste wedstrijd, tegen DCV, speelde ik niet best. Om die reden had ik het niet helemaal verwacht. Maar geweldig natuurlijk, deze prijs."

 
Mark van den Berg nu wél de nummer één

DEN HAAG | Het was rekenen tot ver achter de komma, maar uiteindelijk is Mark van den Berg onderscheiden als beste amateurvoetballer uit de Haagse regio. De aanvaller van JAC bleef Eelco Tigchelaar van Tonegido/ HB voor met een verschil van 0,00001 punt.

De beste voetballer van het afgelopen seizoen werd zaterdag bekendgemaakt tijdens het Amstel Bier Haags Voetbal Gala in het Haagse Crowne Plaza Promenade Hotel. Van den Berg ontving de gouden schoen uit handen van de Haagse voetbaltrainer André Wetzel (volgend seizoen KV Mechelen). Vorig jaar eindigde Van den Berg nog als tweede achter Maurice Steijn. Nu scoorde Van den Berg gemiddeld 7,45444, tegen Tigchelaar 7,45443.
Alle Haagse voetballers uit de derde klasse en hoger zijn afgelopen seizoen wekelijks beoordeeld door rapporteurs, trainers en verslaggevers. In de categorie Grootste Talent waren de verschillen ook klein. Uiteindelijk won HBS'er Remco Hendriks. Beste keeper werd Rody Hoegee van Scheveningen (zat).
Het Haags Voetbal Gala zaterdag mondde uit in een groot feest waarbij artiesten als John Medley, Lee Towers, Jan van der Laan en Glennis Grace de zaal plat kregen. Het gala werd voor de tweede keer gehouden. Volgend jaar keert het evenement zeker terug. De stichting Haags Voetbal Gala gaat bovendien het concept uitwerken in Nijmegen, Woerden en mogelijk Amsterdam.
http://www.haagschecourant.nl/regioportal/HC/1,1478,1553-HaagscheCourant-Voorpagina!!__2746318_,00.html?ArchiefID=2746318

 
Artikel uit Haagsche Courant van 13-06-2005

Prijswinnaars Beste keeper

1. Rody Hoegee (Schevenin.-zat)
2. Bobby van Galen (HVV)
3. Richard vd Wilk (Semper)

                                                                                             

http://www.haagschecourant.nl/regioportal/HC/1,1478,1553-HaagscheCourant-Voorpagina!!__2746006_,00.html

                                                                                  

                                                                                      http://www.rodyhoegee.nl