Antarctica

Wanneer ga je naar Antarctica

De zuidelijke zomermaanden (november tot maart) zijn de enige keren dat Antarctica gastvrij genoeg is om te reizen. Temperaturen schommelen meestal rond nul, maar het kan veel kouder aanvoelen dankzij de gevoelstemperatuur.

November is het beste voor ijs en sneeuw. December en januari zijn warmer met langere daglichturen en de kans om pinguïns hun kuikens te zien voeren. Februari en maart zijn het beste voor walvissen.

Kennismaken met Antarctica

Je gaat vrijwel zeker op een cruiseschip. Het meest voorkomende toegangspunt is Ushuaia (Argentinië), maar schepen gaan ook vanuit Hobart (Tasmanië), Christchurch (Nieuw-Zeeland) en Kaapstad (Zuid-Afrika).

Rondreizen op Antarctica

Je zit op een cruiseschip, maar met excursies en landingen via Zodiacs. Enkele schepen maken gebruik van helikopters (bv. Cruises die de mogelijkheid bieden om de keizerpinguïnskolonie op Snow Hill te bezoeken) en sommige bieden de mogelijkheid om te kajakken.

Gezondheid en veiligheid op Antarctica Zeeziekte is het grootste potentiële probleem: de Drake Passage tussen Zuid-Amerika en het Antarctisch Schiereiland is bijzonder berucht. Je kunt echter geluk hebben en helemaal geen ruige zee hebben. Neem een ​​commerciële remedie en / of een acupunctuurarmband en vergeet niet dat gember de remedie van de natuur is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *