Beste dingen om te doen in Botswana

Botswana is ongetwijfeld een van de meest ongelooflijke wildernisgebieden op aarde. Het zuiden en oosten bestaan ​​uit de adembenemende Kalahari-woestijn en maanachtige pannen bij Nxai en Makgadikgadi. Het noorden en westen daarentegen omvatten de oogverblindende waterwerelden van de Okavango-delta en het ecosysteem van de Chobe-rivier.

Deze diversiteit aan terreinen leent zich voor een scala aan activiteiten voor vrijwel iedereen met interesse in de natuur. Of het nu je eerste reis naar Botswana of je tiende is, er is altijd wel iets spannends te beleven in een van de vriendelijkste landen van Afrika.

Je zult eindelijk begrijpen waarom een ​​groep zebra’s bekend staat als een ‘verblinding’: duizenden van deze prachtige wezens banen zich een weg uit het regenseizoen Nxai en Makgadikgadi Pans om de droge winter door te brengen in de buurt van de waterbronnen van de Boteti-rivier en de Delta. Lees hier meer over ‘s werelds langste landmigratie.

1. De San Bosjesmannen

Synoniem met de Kalahari, veroverden de San dit uitdagende land lang geleden en verbeterden hun overlevingsvaardigheden over generaties heen. Tegenwoordig kun je van alles leren, van medicinale planten tot folklore, over hoe de eland zijn lange hoorns heeft gekregen of hoe de wereld is ontstaan.

Voor een idee van hoe de San ooit leefde, breng je de tijd door in een ‘Bushman hut’ in Deception Valley Lodge.

2. Game viewing op een door Botswana begeleide safari

Als safari-experts gaan we veel op game drives. Botswana blijft boeien. De gidsen zijn gepassioneerd, de dieren ontspannen (stropen wordt goed beheerd en jagen is verboden, wat betekent dat het spel niet schichtig is en niet bang is voor mensen).

3. Powerboating op de Okavango Delta

De Okavango-delta is ‘s werelds grootste binnenlanddelta en de honderden kanalen door het dichte riet zorgen voor een uitstekende powerboating. Je gids zal de motoren afsnijden bij het naderen van aan water aangepaste dieren zoals sitatunga-antilopen, nijlpaarden, krokodillen en olifanten, maar met powerboating kun je verder weg gaan van je lodge en meer afgelegen delen van de Delta zien.

4. Mekoro rijdt om nijlpaarden te zien

Historisch gezien was de manier om rond de Okavango te peddelen, traditionele mekoro (meervoud) gemaakt van uitgeholde worstboomstammen. Tegenwoordig worden in bijna alle lodges lichtere, snellere en milieuvriendelijkere kano’s van glasvezel gebruikt. Een ritje in een mokoro (enkelvoud) is een van de meest serene ervaringen die je ooit zult hebben: je wordt rustig gepoold en je gids wijst je op prachtige lelies, kleine geschilderde rietkikkers en reuzenreigers. Maak je geen zorgen over nijlpaarden: de poler tikt zachtjes tegen de zijkant van de mokoro om hen te waarschuwen dat er mensen onderweg zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *