Dingen om te doen in India

De grootste democratie, die zich uitstrekt van de kolossale Himalaya in het noorden tot de tropische binnenwateren van Kerala in het zuiden, zit boordevol glorieuze landschappen, voortreffelijke architectuur, lekker eten en talloze mogelijkheden om jezelf onder te dompelen in de lokale cultuur. Hoewel het gemakkelijk meerdere levens kan duren om alles wat India te bieden heeft te verkennen, kunnen deze 40 ongelooflijke ervaringen je op zijn minst helpen om aan de oppervlakte te komen.

Celebrati Holi

Vrindavan is de geboorteplaats van Heer Krishna, en het kleurenfeest – Holi – wordt hier met zelfvertrouwen gevierd. Bezoekers kunnen meerdaagse festiviteiten verwachten, waaronder veel “spelen” met poederkleuren, vooral in de kronkelende smalle steegjes rond de Banke Bihari Mandir, de beroemdste tempel van de stad.

Bekijk de Taj Mahal bij maanlicht

Hoewel het beroemdste monument van India op elk moment van de dag een lust voor het oog is, is het bijzonder magisch onder het licht van de maan. Elke maand mag een klein aantal bezoekers de vijf dagen rond de volle maan bezoeken – zorg ervoor dat u van tevoren reserveert, want deze populaire activiteit loopt snel vol.

Als je geen reservering kunt krijgen om ‘s nachts te bezoeken, zorg er dan voor dat je de zonsopgang of zonsondergang (of beide!) Maakt om de Taj Mahal te zien baden in roze en geel licht. Of beter nog: verblijf in een hotel met het perfecte uitzicht.

Winkel naar hartenlust

De hoofdstad van India is de thuisbasis van tal van bazaars en boetieks die schijnbaar alles onder de zon verkopen, inclusief prachtige sieraden, beelden en accessoires. Ga voor handwerk naar Janpath in het stadscentrum, een bruisende markt met waren uit het hele land. Voor luxe decoraties kun je het beste chique Khan-markt gebruiken, terwijl de Paharganj Main Bazaar je beste plek is voor goedkope kleding, wandtapijten en wierook.

Oefen yoga

De heilige stad Rishikesh ligt aan de oevers van de rivier de Ganges en staat vol met ashrams, tempels, yoga-lerarenopleidingen en drop-in yogalessen voor aspiranten van alle niveaus. Het wordt zelfs vaak de ‘yogahoofdstad van de wereld’ genoemd. De beste tijd om te bezoeken is tijdens het jaarlijkse International Yoga Festival, dat elk jaar begin maart wordt gehouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *