Hoe een DIY-bedframe te bouwen

Bedden hebben meestal bedframes nodig om de matras en de fundering van de vloer te tillen. Het bedframe is ook een middel om een ​​hoofdbord en een voetbord te bevestigen. Als u een bedframe voor uw bed nodig heeft, maar niet hebt ontdekt dat dit voor u werkt, kunt u overwegen om uw eigen bedframe te bouwen. U kunt uw eigen DIY-bedframe bouwen met eenvoudig dimensionaal hout en eenvoudig te verbinden buizen met schroefdraad – allemaal verkrijgbaar bij uw plaatselijke thuiscentrum.

De basis van zelfgemaakte bedframes

In de meest elementaire vorm is een bedframe een metalen of houten structuur die iets groter is dan het matras of de basis die het draagt. De zijkanten en poten zijn gedeeltelijk verborgen door de dekens. Een hoofdbord en een voetbord kunnen aan het hoofd en de voet van het bed worden bevestigd.

Snij de planken

Snijd met de verstekzaag de twee bij zes:

Twee op 80 centimeter

Drie op 83 inch

Twee op 63 inch

Dry-Fit de planken

Leg de planken op een plat, droog oppervlak zo neer dat de twee 63-inch planken zich aan het hoofd en de voet van het bedframe bevinden. Plaats vervolgens de twee 80-inch kaarten in de lengte zodat de twee 63-inch kaarten aan de uiteinden zitten.

Schroef het buitenframe samen

Schroef de vier planken aan elkaar met drie van de 3-inch schroeven op elke hoek.

Maak de onderste planken droog

Met het buitenste deel van het bedframe aan elkaar geschroefd, vierkant het met het timmermansvierkant. Leg de drie 83-inch planken in de lengte: twee aan de zijkanten en één direct in het midden. De zijpanelen moeten de uiterste rand van het buitenframe raken.

Bevestig de onderste planken

Bevestig de drie onderste planken met 2 1/2-inch schroeven. Gebruik voor de twee zijborden verschillende schroeven op ongeveer 12 inch afstand over de lengte van de planken.

Bevestig de flenzen

Draai het bedframe nog niet om. Bevestig negen van de flenzen met de accuboormachine en de 1-inch schroeven aan de onderkant van het bedframe. Elke flens krijgt vier schroeven. Er moeten drie flenzen zijn op elk van de onderste planken twee bij zes, gelijkmatig verdeeld.

Bouw de benen van het bedframe

Schroef de negen pijpen in de flenzen. Draai ze stevig vast. Werk af door de resterende flenzen als voeten op de pijpen te schroeven.

Snijd de lamellen

Draai het bed om zodat het op zijn poten rust. De zijdelingse binnenmaat van het bedframe moet 60 inch zijn. Snijd de zes twee bij vier tot 59 3/4 inch.

Maak de lamellen droog

Verdeel de zes twee bij vier evenredig over de lengte van het bedframe. Zorg ervoor dat de twee buitenste lamellen zich aan het hoofd en de voet van het bed bevinden. Dit is nodig om het hoofd- en voeteneinde van de boxspring te ondersteunen.

Bevestig de lamellen Bevestig de latten aan het bedframe met de 2-inch schroeven. Er hoeft slechts één schroef op elk uiteinde van een lat te worden geplaatst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *