Hoe een hoogslaper te bouwen

Als de slaapruimte krap is, is het logisch om een ​​hoogslaper te bouwen. Net als bij een stapelbed, verhoogt een hoogslaper de matras om eronder extra ruimte te creëren. In tegenstelling tot een stapelbed laat een hoogslaper het onderste gedeelte open voor een bureau, stoel of speelruimte.

Het ontwerp van dit hoogslaper is spaarzaam en elegant en wint aan kracht door gebruik te maken van hoogwaardig hardhout in plaats van gewoon zachthout. Bovendien leent het ondersteuning van noppen in de lijst van uw huis. De bovenste verdieping biedt plaats aan een 60-inch brede futon of matras voor het bed. Het lagere niveau is vrijgelaten om te zitten. Totaal geassembleerde afmetingen: 67 cm hoog, 64 cm breed, 96 cm lang en met een bodemvrijheid van 52 cm.

Instructies

Snijd het hout op maat

Snijd zes van de one-by-fours tot 64 inch elk

Snijd vier van de one-by-fours tot elk 67 inch

Snijd twee van de one-by-fours tot 76 inch elk

Snijd de 20 grenen planken elk op 62 1/2 inch

Snijd met stukjes afval twee stuk voor stuk tot 15 inch elk

Drie van de 8-voet lange one-by-fours worden niet gesneden.

Vlek of verf het hout

In een goed geventileerde ruimte zoals een open garage, beits of verf al het hout op een dropdoek voordat u het bed monteert. Wacht tot het hout volledig droog is voordat u het monteert. Over het algemeen moet u tussen de verflagen één tot twee uur wachten. Het kan een dag of twee duren voordat lak en polyurethaan coatings volledig zijn uitgehard.

Bevestig ondersteuningspalen aan de lange zijde

Bevestig twee van de 67-inch one-by-fours verticaal aan de lange zijwand: één op 96 inch afstand van de hoek en een andere op de hoek. Mogelijk moet u een plint verwijderen of in een plint snijden omdat de one-by-fours plat tegen de muur moeten zijn. Gebruik het laserniveau of een schietlood om ervoor te zorgen dat de palen perfect verticaal staan. Zorg er met het meetlint voor dat de verste paal precies 96 inch verwijderd is van de aangrenzende muur.

Bouw de Upper Loft Base

Leg twee van de 96-inch kaarten van één bij vier 64 inch uit elkaar en evenwijdig. Plaats twee van de 64-inch planken aan elk uiteinde om een ​​rechthoek te vormen. Bevestig de planken aan elk uiteinde met twee schroeven.

Monteer de Upper Loft Base: Long Side

Sla met het laserniveau een horizontale lijn over de twee aangrenzende muren op 52 inch boven de grond. Til met een assistent de zolderbasis op zodat de onderkant deze lijn raakt en schroef de basis op de twee verticale steunpalen. Laat de assistent de basis stil houden.

Monteer de Upper Loft Base: Short Side

Monteer op de aangrenzende muur de derde steunpaal verticaal 60 inch van de hoek. Schroef de hoek van de korte zijde (de breedtezijde) van het bed op de steunpaal.

Tip

Bevestig de zolderbasis voor meer sterkte aan extra verticale muurstijlen met lagerschroeven en bijpassende ringen. Snijd kleine stukjes van één bij vier af om tussen de muur en de zolderbasis te blokkeren om te voorkomen dat de zolderbasis uitbuigt. Muurstijlen hebben de neiging om elke 16 inch te lopen.

Bevestig de vierde verticale paal

De vierde hoek van de bedbodem mag vrij hangen, alleen vastgehouden door uw assistent. Schroef de vierde 67-inch één voor vier verticaal in deze hoek.

Bevestig de onderste snaren

Verplaats het laserniveau naar beneden zodat het een lijn 20 inch boven de vloer werpt. Bevestig een 96-inch één voor vier langs deze lijn aan de muurzijde van het bed. Bevestig horizontaal een 64-inch bord langs deze lijn aan de voet van het bed en nog een 64-inch bord langs het hoofdeinde van het bed.

Bevestig het zijhek: korte zijde (voet)

Twee aangrenzende zijden van de hoogslaper hebben geen zijhekken nodig omdat deze zijden muren ontmoeten. De andere twee zijden hebben een lange rail nodig met een uitsparing voor een ladder en een korte rail aan de voet van het bed.

Bevestig aan de voet een 64-inch bord dat van de bovenkant van een steunpaal naar de bovenkant van de volgende steunpaal loopt. Bevestig een tweede 64-inch bord in het midden. Omdat de opening 15 inch is, moet het midden 7 1/2 inch zijn.

Bevestig het zijhek: lange zijde

Bevestig twee 15-inch one-by-fours verticaal aan de zijkant van het bed. De ene moet 20 inch horizontaal van de voet van het bed worden geplaatst (of op een andere plek, afhankelijk van de breedte van je ladder) en een ander bord moet 60 inch van de voet zijn. Ren twee 76-inch one-by-fours horizontaal op dezelfde manier als de voetrails.

Bevestig de lattenbodems

Bevestig aan de binnenkant van het bed de twee twee aan twee langs de lengte van het bed. Op deze planken rusten de lattenbodems. Plaats de 62 1/2-inch grenen planken bovenop deze rails, met gelijke afstanden. Schroef elke kant van de grenen plank vast met twee schroeven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *