Hoe een plantenbak te bouwen

Fris en kleurrijk, uw planten zijn een gewaardeerd onderdeel van uw huis en tuin. Elke plant heeft zijn eigen unieke karakter. Na verloop van tijd worden ze vrienden die onze ziel voeden en onze huizen verbeteren. Maar planten verdienen een beter thuis dan in kiembakken op de grond te zitten. Pot je planten, verhoog ze en laat ze zien in een doe-het-zelf plantenbak die je in minder dan twee uur bouwt.

Basis van deze eenvoudig te bouwen DIY-bloembak

Deze doe-het-zelf plantenbak is niet duur en eenvoudig te bouwen. Het is gemaakt van 3-1 / 2-inch bij 32-inch knoestige dennen kralen beschot, een enkele twee bij vier, een klein stukje trim en wat multiplex. Als je wilt, is dit project ook een geweldige manier om afvalmateriaal te gebruiken dat je tuin of winkel kan verstoren.

Deze plantenbak is lang en smal en staat op vier poten. Het is 20 centimeter hoog, 32 centimeter lang en 14 centimeter breed. Een binnenplank, vermomd aan de zijkanten van de plantenbak, kan potten of plantbakken bevatten tot een gewichtslimiet van 50 pond.

Snijd het hout

Snijd met de elektrische verstekzaag het hout voor de plantenbak volgens deze kniplijst:

8 stuks beschot op 32 inch

8 stuks beschot op 14 inch

4 stuks van twee bij vier, elk op 20 inch

1 stuk triplex van 3/4-inch op 10-1 / 2 inch bij 31 inch

2 stukjes van één bij twee van elk 31 inch

Maak de lange panelen droog

Begin met het construeren van de twee lange zijden van de plantenbak. Leg twee van de 20-inch twee bij vier parallel op een vlak oppervlak. Plaats vier stukken beschot met de tong in de groef om een ​​paneel te maken. Plak het paneel vast met schilderstape om het bij elkaar te houden.

Plaats het paneel op de poten

Laat het paneel bovenop de poten rusten. Aan de zijkanten moet het paneel overhangen met de dikte van een stuk beschot. Zet bovenaan de twee bij vier 1 inch terug als decoratief effect om de twee bij vier te verbergen.

Spijker de panelen aan de benen

Spijker het paneel met de elektrische brad-spijkermaker aan de benen. Gebruik zes tot acht brads / nagels per poot. Herhaal dit voor de andere lange kant van de plantenbak. Verwijder de schilderstape.

Maak de korte panelen droog

Duw vier van de korte stukken beschot samen met de tong in de groef. Als ze eenmaal strak zijn, legt u stroken schilderstape eroverheen om het op zijn plaats te houden. Herhaal dit voor het andere korte paneel.

Spijker de korte panelen op hun plaats

Plaats een van de korte panelen aan het einde van de plantenbak. Houd het indien nodig bij elkaar met een timmermansklem. Spijker het paneel met de draadloze spijkermaker op zijn plaats, gebruik ongeveer zes tot acht brads / nagels per been. Verwijder de tape. Draai de plantenbak voorzichtig om en herhaal aan de andere kant.

Voeg daknagels toe

Sla met de hamer vier dakspijkers per poot in. Markeer voor een aangenamere look een lichte potloodlijn om alle nagels in een rechte lijn te houden.

Voeg de plankrails toe

Kies de gewenste hoogte voor de binnenplank van de plantenbak. Markeer dit met de Speed ​​Square of meetlint op elk van de vier poten, aan de binnenkant. Voeg met de accuboormachine de plankrails toe aan deze markeringen, twee schroeven per rail. Herhaal aan de andere kant.

Voeg de plank toe

Plaats de plank bovenop de rails. Boor verschillende 1/4-inch gaten in de plank om de waterafvoer te bevorderen.

Verf of beits de DIY-plantenbak

De plantenbak kan in elke gewenste kleur worden geverfd of gekleurd. Aangezien de doos zich buiten bevindt, gebruikt u verf van buitenaf of een vlek met weersbescherming.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *