Je bent niet je werk
Hoe u uw identiteit van uw werk kunt terugwinnen
Als je wordt gevraagd wie je bent, wat zou je dan zeggen? DIRECTEUR. Ondernemer. Artiest. Ingenieur. Consultant. Vaak identificeren we ons op basis van ons werk, omdat we geloven dat onze werktitel onze identiteit is. Leraar. Advocaat. Verpleegster.” Workisme “is de overtuiging dat werk niet alleen nodig is voor economische productie, maar ook het middelpunt van iemands identiteit en levensdoel; en de overtuiging dat elk beleid ter bevordering van het menselijk welzijn altijd meer werk moet aanmoedigen.”
Als je keer op keer te horen krijgt dat je je werk bent, begin je het te geloven. De valkuil bij workisme is het associëren van uw volledige identiteit en eigenwaarde met uw werk, beroep of baan. Je bent niet je werk. Je werk is gewoon een deel van jou. Maar het is moeilijk om het idee van zinvol werk te scheiden van een zinvol leven.
Dan Lyons van The Times schreef over hoe een deelnemer aan Apple’s “Planet of the Apps” zei: “Ik krijg mijn kinderen zelden te zien. Dat is een risico dat je moet nemen. ” De deelnemer, zoals vele Amerikanen, werd geleerd te geloven dat zinvol werk (zelfs niet-zinvol werk) het opofferen van zinvolle relaties vereist; het vereist 24/7 toewijding en een niet-aflatende inzet voor het werk boven familie, zelfzorg of persoonlijke voldoening buiten het werk.
Met mobiele telefoons die aan onze zakken zijn geplakt, zijn we altijd verbonden en direct beschikbaar om te reageren op werkgerelateerde e-mails, telefoontjes en vergaderverzoeken, waardoor het vaak moeilijk is om ons van ons werk te distantiëren. En voor degenen onder ons die doen waar we van houden, blijven we steken in de mentaliteit dat we, omdat we er van houden, er meer van zouden moeten doen.
Maar misschien hoeft het niet zo te zijn.
In deze hyper-verbonden en hyperwerkende cultuur vereist het creëren van een bevredigend creatief leven een duidelijke grensstelling en een nieuwe manier van denken over je identiteit, de betekenis van je leven en je werk.
Hier zijn de psychologische nadelen van ‘workisme’ en suggesties om de manier waarop je naar jezelf en je werk kijkt te hervormen.