Klassieke avontuurlijke reizen die je wilt boeken

Bij reizen gaat het erom de spelregels te verscheuren, uit je dagelijkse routine te stappen en je handrem los te laten in ruil voor een spannende ontsnapping. Hier zijn vijf avonturen voor je reislijst voor 2020 …

Reizen draait om het verscheuren van de regels van het leven, het verlaten van je dagelijkse routine en het loslaten van je handrem in ruil voor een spannende ontsnapping. Avontuurlijke touroperator Exodus Travels heeft alles te maken met het creëren van unieke ervaringen – weet u, die reismomenten die in uw brein zijn geschroeid – door zijn indrukwekkende portfolio van waardige reizen. Hier zijn vijf avonturen die je in 2020 moet boeken …

1. Ga wild spotten op Antarctica

De laatste grens. Het witte continent. Hoe je Antarctica ook wilt noemen, het is een vergevroren bevroren land dat zelfs de meest ervaren reiziger mistige ogen geeft. De meesten gaan voor de wolkenkrabberachtige ijsbergen, die alle tinten van een blauw-wit kleurenpalet weerspiegelen. De natuur in deze afgelegen regio wordt echter onderschat en de deskundige rondleidingen onder leiding van Exodus zullen u helpen de mooiste dieren te ontgrendelen. De Antarctic Circle Quest-tour biedt de kans om sierlijke brekende bultruggen te zien – een echt stukje reismagie – evenals een mozaïek van ijzige eilanden met veel pinguïnkolonies.

Als u uw verkenning van Antarctica wilt uitbreiden, neemt Exodus ‘Antarctica, Falklands en Zuid-Georgië u dieper mee om een ​​glimp op te vangen van dieren die zelden door mensen worden gezien. Zie duizenden nestelende zeevogels die worden waargenomen door pelsrobben, terwijl de talloze gouden vlekjes van koningspinguïns als een gespikkelde deken over de Salisbury-vlakte in Zuid-Georgië zijn. Het is de meest rauwe natuur.

2. Wandeling in de Himalaya

Er is geen grotere overtreffende trap in avontuurlijke reizen dan de hoogste top ter wereld. Hoewel de prijs en pure lichamelijkheid velen van ons ervan kunnen weerhouden de Mount Everest te beklimmen, zijn er tal van andere epische manieren waarop je de met sneeuw bedekte pracht van de Himalaya kunt bewonderen. Je kunt deelnemen aan Exodus tijdens de Mera Peak Climb-trektocht, een meer toegankelijke berg voor niet-klimmers, maar als de hoogste trekkingpiek van Nepal is het nog steeds een uitdagende klim die je het gevoel geeft dat je een onverschrokken hap uit de Himalaya neemt. Vanaf de top kun je vijf van de zes hoogste bergen ter wereld zien: Everest, Kanchenjunga, Lhotse, Makalu en Cho Oyu.

Als het de klassieker is waar je naar op zoek bent, dan behoudt de Everest Base Camp Trek nog steeds zijn allure als een bucketlist-avontuur. Je passeert eersteklas Sherpa-land, kleine bergdorpen en met gletsjers omzoomde paden voordat je Base Camp bereikt, waar je onder de ouderlijke blik van Everest staat. Buitengewoon.

3. Zie sneeuwluipaarden in het wild

De sneeuwluipaard is een van de meest ongrijpbare wezens van de planeet en verstopt zich het grootste deel van het jaar in de afgelegen hooglanden van de Himalaya. Exodus ’In Search of the Snow Leopard-tour vindt echter plaats in de winter, wanneer de luipaarden ontsnappen aan de extreme kou en de hellingen afdalen om voedsel te zoeken. Ze zijn misschien moeilijk te herkennen, maar met ervaren gids Valerie Parkinson aan je zijde, is je kans om deze verleidelijke grote katten te spotten veel groter. Hun beruchte ongrijpbaarheid zorgt ervoor dat de tour meer aanvoelt als een boeiende zoektocht, maar het suikerwitte landschap van Ladakh herbergt veel meer bedreigde dieren in het wild dan alleen sneeuwluipaarden om te zien. Terwijl je ogen het landschap scannen, moet je goed opletten voor soorten zoals Tibetaanse steenbokken, wolven, rode vossen en Ladakhi-urialen, terwijl kleine boeddhistische Himalaya-gemeenschappen onaangetast door de moderniteit in ijzige isolatie liggen.

4. Pak stoelen op de eerste rij voor het noorderlicht

Als je de kans wilt hebben om de Aurora op zijn mooist te zien, dan is de afgelegen locatie beter, weg van vervelende lichtvervuiling. Exodus ‘Finnish Wilderness Week brengt je naar een van de dunstbevolkte regio’s van Europa, diep in het Oulanka National Park in de Arctische toendra. De beste tijd om te gaan is tussen september en eind april en met een heldere avond is het alsof je een stoel op de eerste rij hebt gekregen voor de grootste lichtshow ter wereld, waarbij de ballistische neonglitters van de Aurora dansen tegen een inktzwarte lucht . Afgezien van de Aurora, belooft Fins Lapland een schat aan arctisch avontuur, van hondensleeën door besneeuwde Alpenbossen tot skimmen over de winterse vergezichten op een sneeuwscooter.

5. Geniet van traditioneel eten in je Mekong Delta homestay

Ze zeggen dat de weg naar het hart van een man via zijn maag gaat. Het ontsluiten van de cultuur van een land is vaak vergelijkbaar, met de keuken als sleutel. De Mekong-delta is een van de meest betoverende plekken om te zien hoe eten de lokale levensstijl dicteert en het scala aan reizen van Exodus naar de ‘rijstkom’ van Vietnam helpt je echt te genieten van het rijke culinaire erfgoed van de regio. Maak kennis met de dagelijkse drijvende markten, een fascinerende sociale hotspot voor mensen die zowel boodschappen kopen als verkopen. Breng vervolgens een nacht door met een gezin in een gastgezin en leef als een local op de Mekong, gebruik de ingrediënten die van de markt zijn gehaald en vis die rechtstreeks uit de rivier is geplukt om verschillende traditionele Vietnamese recepten op te roepen.

Het toevoegen van een culinair aspect is voor veel reizigers belangrijker dan ooit en je zult een culinaire ervaring niet authentieker vinden dan in een gastgezin in de Mekong Delta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *