Kreeg $ 74.500? U kunt de robothond van Boston Dynamics kopen

Boston dynamics lanceert commerciële verkoop voor de viervoetige machine in de VS na meer dan 150 eenheden te hebben ingezet om bedrijven te selecteren via een early adopters-programma.

Je kunt nu de robothond van Boston Dynamics kopen, maar die kost net zoveel als een sportwagen.

Dinsdag begon het bedrijf met de commerciële verkoop van “Spot”, een vierpotige robot die u $ 74.500 terugbrengt.

Het bedrijf lijkt er vertrouwen in te hebben dat Spot een sprong kan maken in de zakelijke en industriële sector. Afgelopen september is Boston Dynamics begonnen met het leasen van Spot om ondernemingen op proefbasis te selecteren. “In het kader van dat programma werden meer dan 150 Spot-robots met succes gebruikt door nationale en internationale bedrijven en onderzoeksfaciliteiten”, aldus het bedrijf in een persbericht.

Dus wat kun je eigenlijk doen met een robothond? Door de jaren heen heeft Boston Dynamics keer op keer laten zien dat Spot in staat is om rond te lopen als een echte hond. Hij kan door een pakhuis draven zonder tegen voorwerpen aan te botsen, een trap op en af ​​klimmen en zelfs deuren openen wanneer hij is uitgerust met een robothand.

Het bedrijf stelt zich nu Spot voor als een helperrobot, die beelden kan opnemen en streamen en ook pakketten kan vervoeren. Boston Dynamics wijst erop dat één bouwbedrijf 20 uur werk per week heeft bespaard door de robothond te gebruiken om beelden vast te leggen van een bouwproject van 500.000 vierkante meter.

Andere use-cases omvatten het sturen van Spot om gevaarlijke omgevingen te verkennen, zoals ontmantelde nucleaire sites, fabrieksvloeren en zelfs plaats delict. In 2019 verhuurde Boston Dynamics de bot aan de politie in Massachusetts om op te treden als verkenner, wat tot enige controverse leidde over de vraag of robothonden ooit zullen worden gebruikt bij de politie.

Een ander gebruik kan zijn het vermaken van het publiek. “Spot werd ook gebruikt om projecten voor creatieve industrieën te verkennen, zoals dansen op het podium en optreden in pretparken,” voegde Boston Dynamics eraan toe.

Het model dat te koop wordt aangeboden op de Boston Dynamics-website is een speciale “explorer” -editie, die is ontworpen voor ontwikkelaars die ermee willen sleutelen. De Wi-Fi-compatibele robot is direct klaar voor gebruik en kan ongeveer 90 minuten draaien op een enkele lading. Klanten ontvangen ook een gamepad-achtige ‘tabletcontroller’, die Spot kan bestellen om bepaalde taken uit te voeren. Als je nog meer maatwerk wilt, kan Spot ook worden geprogrammeerd via de API van de machine.

Het bedrijf raadt consumenten echter niet aan het product te kopen. “Spot is niet gecertificeerd als veilig voor gebruik binnenshuis of bedoeld voor gebruik in de buurt van kinderen”, zegt de FAQ-pagina van het bedrijf. Boston Dynamics zal ook de garantie van de machine ongeldig maken en zelfs “een deel van of al haar functionaliteit uitschakelen” als blijkt dat de klant de robothond voor een kwaadaardig doel gebruikt.

Als je de Spot Explorer-editie koopt, wacht dan zes tot acht weken op je verzending. Geïnteresseerde klanten zullen in eerste instantie ook een borg van $ 1.000 in rekening worden gebracht. Momenteel zijn de online verkopen alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *