Wat is een sapreiniging?

Een sapreiniging is een soort detoxdieet waarbij je voor een korte periode groente en vruchtensap consumeert, zoals een tot drie dagen. Het wordt ook wel snel een sap genoemd.

Er zijn veel verschillende soorten sapreinigingen. Sommige hebben betrekking op zelfgemaakt sap gemaakt met vers fruit en groenten die door een sapcentrifuge worden gevoerd of verpulverd in een blender, terwijl andere sappen vereisen die in de winkel zijn gekocht.

Sommige programma’s bevatten een of meer smoothies per dag om proteïne, vet en andere voedingsstoffen te leveren voor energie en om honger te stillen, of zelfs veganistische maaltijden en snacks.

Wat experts zeggen

“Juice cleanses missen specifiek vezels, wat helpt om je eetlust onder controle te houden en je lichaam helpt zichzelf te” reinigen “. Gewichtsverlies zal waarschijnlijk worden teruggewonnen, en als je alleen van sappen geniet, krijg je waarschijnlijk honger.”

Hoe het werkt

Tijdens een sapreiniging of vasten wordt aanbevolen om alleen sap of smoothies te drinken voor de duur van de reiniging, die doorgaans één tot drie dagen duurt. Een typische reiniging heeft drie belangrijke fasen:

Bereiding: Gedurende drie tot vijf dagen voor de reiniging verwijdert u geleidelijk bepaalde voedingsmiddelen, zoals koffie, geraffineerde suiker, vlees, zuivelproducten, tarwe, alcohol en nicotine om hoofdpijn, onbedwingbare trek en andere ontwenningsverschijnselen te verminderen. Het wordt ook aanbevolen om tijdens de voorreiniging uw inname van verse groenten, fruit en vloeistoffen te verhogen.

Reinigen: gedurende de één tot drie dagen van de daadwerkelijke reiniging wordt aanbevolen om ten minste 32 gram sap of smoothie te drinken, waarbij ten minste de helft groen groentesap is.

Na het vasten: Zodra het vasten voorbij is, wordt aanbevolen om een ​​paar dagen licht te eten, waarbij u in de loop van enkele dagen geleidelijk voedsel toevoegt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *